Hivatalosak a Sigma első full-frame MILC-ekhez készült objektívjei

0

Három objektívvel indítja útjára a kisfilmes képkocka méretű szenzorral szerelt tükör nélküli fényképezőgépekhez készülő DG DN sorozatát a Sigma.
A japán gyártó a DN szériájában eddig csupán mikro NégyHarmados, valamint APS-C szenzoros MILC-eket támogatott, az új széria a napjainkban feltörekvő full-frame szenzoros MILC-eket szolgálja ki.
Első körben három objektívvel lép színre a full-frame MILC-ek piacán a Sigma, ebből kettő a prémium kategóriás Art besorolású, egy pedig a kortárs fotográfusoknak készülő, kis tömegű Contemporary modell.
Az új DG DN objektívek Leica L bajonettre (Panasonic S1 és S1R gépek) és Sony E bajonettre lesznek elérhetők, július végétől.

Sigma 14-24mm f/2,8 DG DN Art

A nagy fényerejű, ultranagy látószögű zoom már ismerős lehet a DSLR szériából. Nem is véletlen, hogy ezzel az objektívvel kezd a Sigma, hiszen a full-frame MILC-ek szegmensében egyelőre a fényerős ultranagy látószögű zoomokból van a legnagyobb hiány.
Külsőre nagyon hasonlít a korábbi DG modellre, ám ez senkit ne tévesszen meg, az optikai rendszert újra tervezték, erre utal az egyel több felhasznált lencsetag is.
A Sigma 14-24mm f/2,8 DG DN Art egy „F”-típusú alacsony szórású (FLD – F-Type Low Dispersion) és öt speciális alacsony szórású (SLD – Special Low Dispersion) lencsetagot is használ, így minimalizálták a kromatikus aberráció előfordulását. Ezen kívül három aszférikus tag is megtalálható, ezek közül egy nagy átmérőjű, amely a képsarki kómát korrigálja (nyitott blendén előforduló élességi hiba). A több rétegű bevonatot az új nano porózus bevonattal (NPC – Nano Prous Coating) kombinálták, amely a szellemképek és becsillanások csökkentését szolgálja.

Az automatikus élességállítást léptetőmotor végzi, amely támogatja az arc és szem felismerő AF-et is, valamint videofelvételeknél is jól használható.
Az időjárásálló objektív bajonettje körül gumi szigetelést alkalmaztak, a rekeszt 11 lekerekített lamellából alakították ki. A jobb testreszabhatóság érdekében az objektív oldalán egy programozható AFL gombot is elhelyeztek.

Az objektív hátsó részén szűrőtartó érhető el, amely a szűrő kiesése ellen védő zárat is tartalmaz.

Az objektív bruttó 500 ezer Ft-ért lesz itthon kapható.

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapról érhetők el!

Sigma 35mm f/1,2 DG DN Art

Az ultranagy látószögű objektív mellett egy extra nagy fényerejű, fix gyújtótávolságú objektív is megjelent az Art szériában.

A Sigma 35mm f/1,2 DG DN Art a világ legnagyobb fényerejű 35 mm-es gyújtótávolságú autofókuszos objektíve, 17 lencsetagja közé három speciális alacsony szórású (SLD – Special Low Dispersion) és három aszférikus tag is került a kromatikus aberráció és a kóma csökkentésére.
Fókuszmeghajtását ultrahang frekvenciás motor szolgálja (HSM – Hyper Sonic Drive), amely alkalmas a nagy méretű és nagy tömegű fókuszcsoport gyors mozgatására. Kézi élességállítás során az elektronikus fókuszgyűrűvel vezérelhetjük a fókuszmotort.
Az objektívet rekeszgyűrűvel is ellátták, amely 1/3 blendénként ugrasztható, de a de-click funkciónak köszönhetően folytonos rekeszállítást is lehetővé tesz, ami főképp a videográfusoknak lesz hasznos. Oldalt egy programozható funkciójú AFL gomb is rendelkezésre áll.
Ezt az objektívet is időjárásálló szigetelésekkel látták el, a bajonett körül itt is gumi szigetelést alkalmaztak. A rekeszt 11 lekerekített lamellából alakították ki.

Ez az objektív is 500 ezer Ft-ért lesz idehaza megvásárolható.

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapról érhetők el!

Sigma 45mm f/2,8 DG DN Contemporary

A kortárs szériában induló 45mm f/2,8 DG DN standard fix az emberi látáshoz legközelebb eső perspektívát adja. A jól ismert gyújtótávolsághoz nem társul kiemelkedően magas fényerő, igaz, az f/2,8 is szép érték, jóllehet, 50 mm környékén az f/1,8 nevezhető átlagosnak. Az egy és egy harmad blendével kisebb fényerő az ára annak, hogy igazán kis méretű és könnyű objektívet lehessen alkotni, anélkül, hogy ez a képminőség rovására menne.

A mindössze 215 grammos Sigma 45mm f/2,8 DG DN Contemporary fejlesztésénél igyekeztek aszférikus aberrációt megszüntetni, amely más nagy fényerejű objektívek esetében a bokeh körül élesebb kontúrokat okoz. A kissé visszafogottabb fényerőt ezzel is ellensúlyozták, hiszen így a fókuszon kívül eső képrészletek sokkal lágyabban, szebben jelennek meg a képen, mint más, hasonló látószöget adó objektíveknél.
Az objektív mindössze 24 cm-es közelpontú, ami szintén nem megszokott az ekkora gyújtótávolságú objektívek között. A közelfényképezés így a Sigma 45mm f/2,8 DG DN Contemporary előnyei közé sorolható.

Az automatikus élességállítást léptetőmotor végzi, amely támogatja az arc és szem felismerő AF-et is, valamint videofelvételeknél is jól használható.
Az objektív bajonettje körül gumi szigetelést alkalmaztak, a rekeszt 7 lekerekített lamellából alakították ki.
A rekeszgyűrűnek köszönhetően fotózás közben könnyedén beállíthatjuk a kívánt blendét.

A 45mm-es Contemporary modell ára bruttó 185 ezer Ft lesz Magyarországon.
Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapról érhetők el!