Minden a Sigma 35mm f/1,4 DG DN | Art-ról

0

Az angol Campkin Cameras posztolta véletlenül a közelgő Sigma 35mm f/1,4 DG DN | Art objektív teljes sajtóanyagát és termékfotóit, így gyakorlatilag minden kiderült az objektívről. (Az oldal mentett változatát azóta eltávolított a Google, de egy másik, belga webáruház mentett oldala még most is elérhető.)

A Sigma 35mm f/1,4 DG DN | Art objektív 15 lencsetagból épül fel, amelyek közül két speciálisan alacsony szórású (SLD), egy extra alacsony szórású (ELD) egy F-típusú alacsony szórású (FLD) és két aszférikus lencsetag gondoskodik a színhibák minimalizálásáról és a képsarkok optikai hibáinak csökkentéséről.
A rekeszt 11 lamellából alakították ki, így éjszakai városképek fotózásnál kiváló csillag formákra húzhatók a fények. A rekeszgyűrű szükség esetén rögzíthető, vagy akár szabadon futóra is állítható, utóbbi videófelvételek készítésénél lehet fontos.
A könnyebb kezelhetőség érdekében az objektívre egy vázról programozható funkciójú AFL gomb is került.

A Sigma 35mm f/1,4 DG DN | Art belső élességállítású (azaz fókuszáláskor nem változik az objektív hossza, nem mozog előre/hátra és nem fordul el a frontlencse). A fókuszálást léptetőmotor végzi, a gyors autofókusz annak is köszönhető, hogy a fókuszt egyetlen, kis tömegű lencse mozgatásával érik el. A közelpont 30 cm.
Az objektív 75,5 × 109,5 mm méretű, 645 grammot nyom, frontlencséje elé 67 mm-es szűrőt tekerhetünk fel.

Az Sigma 35mm f/1,4 DG DN | Art Sony E és Leica L bajonettel jelenik meg, ára 745 angol font lesz (~850 euró).