Galéria: Sigma 35mm f/1,4 DG DN | Art (tesztfotók)

0

Az idén másodjára bejelentett Sigma objektívet (amely persze MILC-ekhez készült), a 35mm f/1,4 DG DN | Art modellt teszteltük, ami ugyan később jelent meg, mint a 28-70mm f/2,8 DG DN | Art, azonban mégis hamarabb érkezett meg hazánkba.
A nagy fényerejű 35mm-es fix a korábban már piacra került Sigma 35mm f/1,2 DG DN | Art kistestvére, így az új objektív főképp azoknak készült, akik nem igénylik az f/1,2 extra nagy fényerőt, vagy egyszerűen csak nem ér ez nekik annyit, hogy egy nehéz, közel 1,2 kg-os bestiával dolgozzanak.

Túlzottan egyébként nem meglepő, hogy az f/1,2 mellé érkezett egy f/1,4-es is, hiszen ez már a a tükörreflexesekhez fejlesztett DG HSM | Art objektíveknél is így volt.

Az objektív kipróbálása során igyekeztünk a lehető legtöbb témát érinteni, a jó közelpont miatt közelképet is lőttünk, a nagy fényerő előnyeit pedig esti/éjszakai, illetve asztrotájkép szerű képen is leteszteltük. Ezen kívül egy portré jellegű kép is készült, amit persze nem a klasszikus értelemben vett portréként kell elképzelni, esetünkben ez egy testépítő portfóliójának elkészítését érintette (ahol nyilván többet használtunk 85mm-es portréobjektívet, de adódott egy helyzet, amikor a 35-ös is előkerült a fotóstáskából).

A statikus témák ezúttal sem maradtak el, ahol a nyitott blendés és szűkebb rekesszel készült fotók minősége is leellenőrizhető. Emellett tartottuk magunkat ahhoz, hogy a képsarkok leképezésének ellenőrézése is fontos, így olyan tesztfotók is születtek (vasútállomás, díszterem), ahol ezek is megnézhetők (persze egy teljes rekeszsorozaton).

A bemutató cikkünk elviekben még ezen a héten megjelenhet, de azzal még bőven van feladatunk, így pontos megjelenési dátumot nem tudunk mondani.
De addig is, tesztfotóink galériája már nézegethető, elemezgethető. A galéria a lenti fotóra kattintva új ablakban nyílik meg!

Sigma 35mm f/1,4 DG DN | Art tesztfotók