Galéria: Sigma 28-70mm f/2,8 DG DN | Contemporary (tesztfotók)

0

Hihetetlen, de sikerült eljutni a Sigma még február végén bejelentett kis méretű és könnyű standard zoomobjektívjének tesztjének végére és immár bemutathatjuk a Contemporary szériás objektívvel készült tesztfotókat, s hamarosan olvasható lesz tesztünk is.

Rendszeres olvasóink bizonyára emlékeznek rá, hogy ez volt az az objektív, amelyből néhány eladott példány után kiderült, hogy az antireflexiós réteg nem pont úgy muzsikál, ahogy azt a gyártó szerette volna, ezért a világpiaci megjelenést a korábban beharangozotthoz későbbre tolta. A csúszás mögött tehát minőségbiztosítási okok álltak, pontosabban az, hogy a gyártó nem akart olyan példányokat piacra küldeni, amelyeket később esetleg vissza kell majd hívnia a nem tökéletes minőség miatt.

Persze mindez még nem okozott volna több mint fél éves késést a tesztünkben, azonban a hazai forgalmazó csak október elején kapta meg az első tesztelésre szánt példányokat – s noha már akkor kapható volt az objektív, érthető okokból nem akartak kivenni a piacra kerülő termékek közül egyet és azt nekünk kölcsönadni, hiszen akkor valamelyik vásárló már „használt” terméket kapott volna.
A pechsorozatnak azonban még itt sem volt vége, hiszen bár az időjárás annyira nem is babrált ki velünk – csak egy hét ment a levesbe az október eleji szürkeség miatt – a cikkünk megjelenésének egy akkor felbukkant technikai hiba szabott gátat, amelyet most szombatra sikerült kijavítani. Makacs bug volt, de a lényeg, hogy immár újra teljes részletességgel és a szokásos minőségben tudjuk bemutatni a jelenlegi legkönnyebb 28-70mm-es objektívet, amely tükör nélküli full-frame szenzoros gépekhez készült.

A tesztünk során nem csak a megszokott statikus témákat fotóztuk, amelyből a képközép és a képsarkok homogenitása, az objektív rajzolata, a peremsötétedés mértéke, valamint a torzítás is látható, hanem egy pár portré képet is lőttünk, hiszen egy riporterzoom esetében teljesen elfogadható, ha egy gyors portréra ezt használja a fotós. Persze más kérdés, hogy a Contemporary széria nem kifejezetten a profiknak készült, de láttunk már ebben a sorozatban olyan modellt, ami simán megállta volna a helyét az Art szériában is.
Ezen felül a Sigma 28-70mm f/2,8 DG DN | Contemporary kiváló közelpontja azt is lehetővé teszi, hogy igen közeli felvételeket is készítsünk, már-már makró képességekkel is rendelkezik az objektív, így hát a közelképek sem maradtak ki a tesztfotók közül.

A bemutató cikkünk néhány nap múlva jelenik meg, de addig is, már mazsolázhatunk a tesztfotók közül.
A galéria a lenti fotóra kattintva új ablakban nyílik meg!

Sigma 28-70mm f/2,8 DG DN | Contemporary tesztfotók