A felesleges találmányok újabb epizódja: Niveau Wiggle Lens

0

A Kickstarter remek lehetőséget kínál induló start-up vállalkozásoknak, de akár egyéni vállalkozóknak is, hogy saját ötletük piacra juttatásához a termékben fantáziát látó közösség erejével és támogatásával pénzhez jussanak. Jóllehet, láttunk már arra is példát, amikor már csőd szélén álló cég arra használta a Kickstartert, hogy az előzőleg megrendelt termékeinek legyártásához gyűjtsön pénzt – egy új termékhez kalapozva, majd végül a hitelspirál végzett a céggel (a Meyer Optik brand akkori tulajdonos cége vitt véghez egy elég csúnya csalás sorozatot 2018-ban, amely után egy új cég vette meg a névhasználatot, azóta rendben megy a Meyer Optik objektívek gyártása és szállítása).

Van azért olyan is, hogy egy-egy ötlet csak a feltaláló szerint piacképes, a Kickstarter pedig kevés hozzá, hogy valaha is kereskedelmi forgalomban kapható termékké váljon.
Ilyen talán a nemrég felkerül Niveau Wiggle Lens, amely egyelőre a szükséges pénz összegyűjtésénél jár.

A fejlesztő szerint 20 ezer dollár kellene ahhoz, hogy gyártásba mehessen az az objektív, amelyet alkotott. A Wiggle Lens három apró objektívet fog össze, amelyek 44mm gyújtótávolságúak. A három objektív képe egy képkockán kerül rögzítésre – enyhe eltolással. Ez egyrészt animált GIF-ek készítését teszi lehetővé, másrészt pedig akár 3D sztereó fotók is összeállíthatók.

A full-frame szenzoros MILC-ekkel használható objektív Canon RF, Nikon Z és Sony E bajonettel készülhet, a Kickstarter oldalon lévő képek alapján 3D nyomtatva (nem túl szép minőségben). Mivel a három fotó teljesen elfoglalja a képszélességet, így APS-C szenzoros gépeken való használathoz ez az objektív nem alkalmas.

Íme az objektívvel készült bemutató fotó, alatta pedig néhány összeillesztett GIF, valamint a termék bemutató videója: