TIPA díjak 2013

0

A TIPA (Technical Image Press Association) idén is kiosztotta díjait tagjai között, melyből többek között az is kiderül, hogy a Kodak, Tamron és Pentax vélhetően már nem tag (pedig a Tamronnál 2012-ben nem egy szuperjó objektív jelent meg). Egyébként valószínűleg sem a Tokina, sem a Carl Zeiss nem tagok, hiszen évek óta egyetlen díjat sem kaptak, pedig ők sem a kispadról árulják garázsban készült termékeiket. Úgy tűnik egyébként, hogy a Manfrotto is kilépett a támogatók közül, mert a Vanguard a tavalyi táska kategórián kívül idén az állványok között is kapott egy „legjobb háromlábú állvány” díjat, illetve a Giottos-nak csak egy újonnan létrehozott kategória díja, a „legjobb design” jutott, ők új belépők. Az LG már régóta a TIPA támogatója, idén a „legjobb fotó monitor” díját vihették haza (a Samsungnak más díj jutott, az EIZO pedig nyilvánvalóan nem támogató).
A MILC gépek erős terjedését és bővülését jelzi, hogy idén új kategóriát hoztak létre „professzionális MILC” névvel, melyben a Panasonic lett a nyerő a DMC-GH3-mal. Idén viszont nem osztottak ki „legjobb professzionális DSLR” díjat (D800??), illetve legjobb DSLR videó kiegészítőnek sem osztottak megtisztelő címet, ahogy legjobb fotó projektor és legjobb színkalibráló rendszer sem volt díjazva ezévben.
Nézzék el nekünk szkepticizmusunkat a kiosztott díjakkal kapcsolatban, de továbbra is fenntartjuk a véleményünket, hogy ezeket kellő fenntartással kell fogadni.

Íme a 2013-as díjazottak: