Újabb firmware frissítés érkezett Nikon Z 9-hez

  0

  A Nikon új firmware-t adott ki a profi Z 9 tükör nélküli, full-frame szenzoros fényképezőgépéhez.
  A C2.10-es verzióban az alábbi változások lépnek életbe:

  •  Az f2 Egyéni beállításban [Egyéni vezérlők (fényképezés)] elérhető, a fényképezőgép vezérlőgombjaihoz hozzárendelhető funkciók köre kibővült a [Nagy frekvenciájú vibrációcsökk.] beállítással. További tájékoztatást a Supplementary Firmware Update Manual (Kiegészítő útmutató firmware frissítéséhez) dokumentumban talál.
  • • Az automatikus élességállítás mostantól hatékonyabban követi nyomon a kisebb témákat.
  • • Az automatikus élességállítás mostantól pontosabban állít élességet a szem-/arcérzékelő AF funkcióval érzékelt emberi portrétémákra, amikor az [Élességállítási mód] menüpontban a [Folyamatos AF] beállítás van érvényben.
  • • Megoldottuk azt a problémát, amelynek következtében a fényképezőgép a háttérre állított élességet abban az esetben, amikor az [AF mező mód] az [Egypontos AF], a [Dinamikus AF mező (K)] vagy a [Dinamikus AF mező (Kö)] értékre volt állítva, illetve amikor a felhasználó [1×1] méretű egyéni élességállítási mező mellett a [Széles mezős AF (C1)] vagy a [Széles mezős AF (C2)] lehetőséget választotta.
  • • Mostantól hatékonyabban működik a rázkódáscsökkentés felfelé vagy lefelé mutató fényképezőgéppel végzett svenkelés közben, amikor a [Rázkódáscsökkentés] funkció [Ki] értéktől eltérő beállítása van érvényben.
  • • Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
   • – Amikor a felhasználó egyes Z-bajonettes objektívek használata során az [Élesség] lehetőségre állította az a1 Egyéni beállítást [AF-C prioritás kiválasztása] miközben az [Élességállítási mód] [Folyamatos AF] beállítása volt érvényben, a fényképezőgép esetenként éles témánál is letiltotta a zárkioldást.
   • – F-bajonettes objektív használata során M és A módban nem lehetett kiválasztani az f4 Egyéni beállítás [Vezérlők rögzítése] [A rekesz rögzítése] menüpontját.
   • – Rekeszállító gyűrűvel és csatlakozókkal felszerelt F-bajonettes objektív rögzítése esetén nem állt rendelkezésre az [Aktuális beállítások mentése] funkció, amikor a felhasználó az f2 Egyéni beállítás [Egyéni vezérlők (fényképezés)] [Felvételkészít. funkciók betöltése] menüpontját hozzárendelte az egyik vezérlőgombhoz.
   • – Esetenként nem került alkalmazásra az automatikus torzításvezérlés a [FÉNYKÉPEZÉS MENÜ] [Automatikus torzításvezérlés] menüpontjának [ON] beállításával készített képeken.
   • – A fényképezőgép nem ismerte fel a Picture Control Utility 2 Mac kiadásának használatával memóriakártyára mentett egyéni Picture Control beállításokat.
   • – A felvételkészítési funkciók betöltése néha nem várt módon módosította az expozíciót, amikor:
    • ▸ az ISO érzékenység értékét a felhasználó rögzítette M módban,
    • ▸ az [Expozíció kezelése ki] lehetőségtől eltérő beállítás volt érvényben a b7 Egyéni beállításban [Expo. megtartása a rekesz vált.], és
    • ▸ a [Felvételkészít. funkciók betöltése] vagy a [Felv.kész. funkciók betölt. (tartás)] funkciót hozzárendelték egy vezérlőgombhoz az f2 Egyéni beállításban [Egyéni vezérlők (fényképezés)], és egyik esetben sem került kiválasztásra a [Fényképezés mód] (vagy csak az M mód került beállításra), és nem jelölték ki a [Záridő], a [Rekesz] és az [ISO érzékenység beállítása] pont egyikét sem.
   • – Amikor a [Felvételkészít. funkciók betöltése] vagy a [Felv.kész. funkciók betölt. (tartás)] funkciót hozzárendelték egy vezérlőgombhoz az f2 Egyéni beállításban [Egyéni vezérlők (fényképezés)], a témafelismerés nem az elvárt módon működött, ha az [AF témaérzékelési beállítások] vezérlőgombbal előhívott beállítása eltért a [FÉNYKÉPEZÉS MENÜ] [AF témaérzékelési beállítások] menüpontjában érvényben lévő beállítástól.

  A frissítés feltelepítéséhez szükséges fájl elérhető a Nikon Letöltési Központjában.

  Sajtóközlemény:

  A NIKON BEJELENTI A Z 9 LEGÚJABB FIRMWARE FRISSÍTÉSÉT

  Hollandia, Amszterdam, 2022. július 6.: A Nikon örömmel jelenti be a Nikon Z 9 teljes képes tükör nélküli vezető fényképezőgép 2.10-es firmware verziójának kiadását.

  A frissítés új, nagyfrekvenciájú vibrációcsökkentés funkciót vezet be, amely fényképezési módban lehetővé teszi a záridő kisebb lépésekben való finomhangolását. Korábban a zársebességet 1/3 vagy 1/2 Fé értékre lehetett beállítani, azonban az új fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a zársebességet akár 1/96* Fé értékre is beállítsák.

  A záridő minden eddiginél pontosabb beállításának képessége lehetővé teszi a vibráció hatásainak szabályozását – még akkor is, ha a felvételkészítés közben reklámkijelző tábla és nagyfrekvenciájú LED-világítás van a képben.

  A frissítés emellett javítja az AF-követés teljesítményét is, különösen kis témák fotózásakor – különösen azokét, amelyek a kép apró részét foglalják el. Ezen túlmenően finomítottuk az élességállítás pontosságát, amikor a szem- vagy arcérzékelő AF-et használja a folyamatos motoros AF (AF-C) mellett. Ezek a frissítések abban segítenek a fotósoknak és videósoknak, hogy stabilabb felvételeket készíthessenek.

  A Nikon a rendszeres firmware frissítésekkel folyamatosan igyekszik megfelelni a felhasználók igényeinek, hasznos funkciókat biztosítva.

  * Ha a nagyfrekvenciájú vibrációcsökkentés engedélyezve van, a záridőt nagyon kis léptékekben lehet finomhangolni 1/8000 és 1/30 másodperc közötti sebességgel.