MILC fényképezőgépek II. – Modellek

0
Hirdetés

Bevezetés

Frissítve: 2013.06.19.

Négy és fél év alatt több mint 50 MILC típus a gyártók mérlege. Jó részüket négy cég hozta össze, a nagyok közül pedig csak az utóbbi években csatlakozott a Pentax, a Nikon, és a Canon így tőlük a piac további színesítését várhatjuk.

Ezzel szemben az egykor népszerű ultrazoom csúcskompakt (vagy bridge) piac a korábbihoz képest jóval kevesebb modellt kínál. A Panasonic még viszonylag rendszeres közreműködője ennek a szegmensnek és a valódi MILC géppel egyelőre még nem jelentkezett Fujifilm is kihozott néhány modellt az utóbbi időben, de a többiek vagy elfelejtették a fényképezőgép gyártás ezen szegletét, vagy néha egy új modellel igyekeznek kielégíteni az ultrazoomra vágyók igényeit.

Samsung DSLR és MILC gép egymás mellett

A MILC terjeszkedés másik “vesztese” az alsó kategóriás DSLR piac, ahol szintén komolyabb visszaesés tapasztalható. Néhány cég, így például a Samsung és a Panasonic gyakorlatilag ki is vonult erről a területről – legalábbis amíg jobb eséllyel tudják eladni MILC fényképezőgépeiket – a Sony pedig a fix, félig áteresztő tükrös DSLR fényképezőgépekben látja a kategória jövőjét. Az Olympus papíron még gyárt tükörreflexes gépeket, de 2 és fél éve nem adott ki tükrös gépet. A MILC piacon több modellel jelentkezett az elmúlt időszakban. A Pentax, Nikon és Canon, mint tradicionális SLR gyártók belépése tökéletesen példázza, hogy a MILC gépek megkerülhetetlen tényezői a mai digitális fényképezőgép gyártásnak.

A következő oldalakon a MILC piacon való megjelenésük sorrendjében vettük elő a gyártókat és összes rendszerkompakt gépüket.