MILC fényképezőgépek II. – Modellek

0

Canon

Canon

A Canon sokáig nehéz “falatnak” számított a MILC világban, azaz nem is számított, hiszem 2012 nyaráig nem volt ilyen gépe, csak a formátumtól vonakodó, vagy kétértelmű nyilatkozatai.

Az első MILC gépek megjelenése után még jó darabig az volt a cég hivatalos álláspontja, hogy nem érdekli őket az új hóbort. Miért is érdekelte volna, hiszen a Canon a világ (egyik) vezető DSLR gyártója, aki eladásban a sokszorosát produkálta a MILC gépek gyártóinak. Legalábbis akkoriban. Aztán megtörni látszott a jég.

2011 júliusában Masaya Maeda a fényképező részlegük vezetője egy Reuters interjúban úgy nyilatkozott, hogy “vizsgálják a szegmens műszaki lehetőségeit”, illetve elhintette, hogy 2012-ben valami érdekes újdonsággal jelentkezik majd a cég, ami egy kisméretű fényképezőgép lesz.

Canon EOS M

A jég igazán e gép váratlan bejelentésével tört meg, így a Canon lett a nyolcadik nagy belépő a MILC piacra.

Fényképezőgépük, egy igényes külsejű, apró kompakt váz, melyre teljesen új (M) bajonettet konstruáltak, így addigi objektívjeiket közvetlenül nem fogadja, és eddig elég korlátozott a kínálata..

Az EOS M egy APS-C érzékelős, 18 megapixeles gép lett, egyedi 31 pontos hibrid autofókusz rendszerrel, vakupapuccsal és külön mellékelt kisvakuval. A Full HD videót is tudó apróságon egy kiváló felbontású, 3″-os, érintésérzékeny LCD található.

adatlap
tesztünk