Kipróbáltuk: Canon PowerShot S2 IS teszt

0

Mért értékek


A mért értékek alapján az S2 IS-t gyors gépnek tekinthetjük. Mind a bekapcsolás sebessége, mind a zoom ideje kiemelkedő, igaz a kategóriatársak sem maradnak el messze tőle. A bekapcsolás pillanatától az élőkép megjelenéséig kártyatípustól függetlenül 1,4 mp telik el, s ebben benne van az objektív előre tolása is. Ez még abszolút értékben is kiváló, nemhogy az ultrazoomosok között. A bekapcsolás pillanatától számítva az első kép elkészítéséhez is csak 1,8 mp-re van szükség.
A fókuszálás összességében átlagos sebességű a kategóriatársak között, de egyébként gyorsnak tekinthető.

A zoom két sebességgel használható, a gyorsabb zoomolás 0,9 mp alatt végigjárja a 36-432 mm-es tartományt, míg a kar kis mértékű eltolásával igen precízen beállítható a kívánt képkivágás (mozgóképrögzítés során a nagy sebességű zoomolás lassabb, mint fotózáskor).

Két kép elkészítése között (kézi élesságállításkor) 1,5 mp időnek kell eltelnie, ami jó érték, bár a Sony DSC-H1 és a Panasonic DMC-FZ5 is picivel gyorsabb.

A vaku feltöltése sajnos elég sokáig tart, túlnyomórészt 5-6 mp alatt, de teljes kisütés esetén 9,5 mp alatt tölti fel a gép a vaku kondenzátorát. Így gyors egymásutánban vakus képeket nemigazán fogunk készíteni. A kategóriatársak között egyébként a Panasonic DMC-FZ5 ezen a téren verhetetlennek mutatkozik a maga 2-2,5 mp-es átlagos, illetve 2,8 mp-es maximális idejével.