Kipróbáltuk: Canon PowerShot S2 IS teszt

0

Értékelés


A PowerShot S2 IS jól sikerült váltás a népszerű S1 IS után. Bár az SD kártya alkalmazása teljesen érthető, hiszen manapság már jóval elterjedtebb a kompakt gépek között ez a média, mint a CompactFlash, az S1 IS tulajdonosok bizonyára nem örülnek annak a ténynek, hogy ha váltanak, akkor a memóriakártyáiktól is meg kell szabadulniuk, vagy legalábbis SD kártyát kell beszerezniük. De jelenleg már minden újonnan bejelentett kompakt fényképezőgép SD kártyát támogat (egy-két kivételtől eltekintve, no meg persze a Fujifilm/Olympus gépeitől). Szerencsére az S1 IS óta a kínálat jelentősen megnőtt, míg akkor az S1 IS-nek nem igazán akadt vetélytársa, az S2 IS-nél már bőven akad. Összevetve a kategóriatársakkal, igen nehéz lenne dönteni, hogy vajon melyik is a jobb választás általános célra. Nem is nagyon lehet, hiszen a gépek nagyjából azonos képességűek, egyikben ez, másikban az jobb egy picivel. Így aki 12x-es átfogású stabilizált ultrazoom gépre vágyik, javasoljuk: mérlegelje a különbségeket, próbálja eldönteni melyik szolgáltatás kifinomultsága fontosabb a számára, amiért egy másiknál a gyengébb megvalósítást elviselné.

A Canon PowerShot S2 IS-t azoknak ajánljuk, akik szeretnének nagy gyújtótávolsággal is fotózni, anélkül, hogy a reciprokszabály miatt aggódniuk kellene e a bemozdulástól. A sok-sok szolgáltatás sokak számára teszi jó választássá az S2 IS-t. A sztereó videófelvétel pedig igazi különlegességnek számít, nem kevésbé a felvétel közbeni zoomolási lehetőség.


A gép pozitív és negatív tulajdonságai a következők:A termék dobozában a fényképezőgépen kívül a következőket kapjuk:


  • 4 db alkáli ceruza elem

  • 32 MB-os Canon HighSpeed nagy sebességű SD kártya

  • nyakpánt

  • USB- és A/V kábel

  • objektívvédő sapka és hozzá szíj

A fényképezőgépet a Canon Hungária Kft.-től kaptuk tesztünk idejére. Köszönjük!

Ha a bemutatóink segítettek a gép kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a melléklet működését. Köszönjük!

A fényképezőgéppel készült tesztfotók megtekintéséhez kattintson az egyes képekre, a képekről expozíciós információk is leolvashatók. A fájlnevekben a kisfilmes formátumba átszámolt fókusztávolság értékek is szerepelnek, az érzékenység egy kivételtől eltekintve ISO50 volt, az ISO100 érzékenységű felvételt a fájlnevében jelöltük.