Szenzor eltolásos Hi-res fotó a Canon EOS R5-tel!

0

A Canon elkészítette a Canon EOS R5 új, Ver.1.8.1-es firmware-ét, amelynek legnagyobb újdonsága a más gyártóknál már elérhető szenzor eltolásos nagy felbontású mód. Ennek segítségével a szenzor fél pixelnyi elmozgatásával több expozícióból a gép képes a szenzorénál nagyobb felbontású fotót alkotni.
A részletes változások az alábbi listában olvashatók:

  • Az [IBIS High Resolution shot/IBIS nagy felbontású felvétel] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje. A beépített IS mechanizmus használatával mostantól nagyobb felbontású képek is rögzíthetők.*
    *A képek ellenőrzéséhez használja az EOS Utility/Digital Photo Professional szoftvert. Az EOS Utility/Digital Photo Professional szoftvert frissíteni kell.
  • A [Save/load comm. settings on card /Kom. beállítások másolása kártyára/betöltése kártyáról] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje.
  • A hálózati beállítások mostantól átvihetők az azonos típusú kamerák között.
    Lehetővé vált a képek kivágása és átméretezése az FTP-kiszolgálóra történő átvitel során.
  • A [Protect Images During FTP Transfer/Képek FTP-átvitel közben történő védelme] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje. Az FTP-n keresztül küldött képek mostantól automatikusan védhetők. A felhasználó megállapíthatja, hogy a képeket továbbították-e FTP-n keresztül.
  • Kisebb hibákat javít ki.

A firmware frissítéshez szükséges fájl elérhető a Canon Weboldaláról.