Hivatalos: Canon EOS R5 és R6

0

Hosszú várakozás után ma végre lehullt a lepel: hivatalosan megjelent a Canon EOS R5 és R6, amelyek a japán gyártó két új, full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépei.

A Canon EOS R5-be 45 Mpixeles, az EOS R6-ba 20 Mpixeles szenzor került, amelyeket végre stabilizátorral is elláttak. Külsőre az EOS R5 hasonlít inkább a korábbi EOS R-re, így van rajta státusz LCD is, míg az R6-on nincs – cserébe viszont az üzemmódokat módválasztó tárcsával választhatjuk ki.

Mindkét gép rendelkezik elektronikus keresővel, az EOS R5-be 5,76 millió képpontos került, míg az EOS R6-é 3,7 millió képpontos. A keresők 0,76×-es nagyításúak.
A hátsó, érintésérzékeny LCD-k is eltérőek, az R5-é kicsit nagyobb felbontású (3,2″-os, 2,1 millió képpontos), az EOS R5-é picit szerényebb (3″-os, 1,62 millió képpontos).

A sorozat sebesség terén nincs eltérés, mindkét modell 12 kép/mp-re képes redőnyzárral, míg teljes elektronikus zár esetén 20 kép/mp is elérhető. Mindezt követő/folyamatos autofókusz mellett.

Apropó autofókusz, a gépek Dual Pixel CMOS AF II fázis-különbség érzékelő, szenzorra integrált fókuszrendszert kaptak, amely a teljes képmezőn elérhető. Az érintésérzékeny LCD-nek köszönhetően a gyors fókuszpont váltás könnyedén elvégezhető, de ehhez fókusz kar (joystick) is került a vázakra.

Videórögzítés terén az EOS R5 briliáns képességekkel rendelkezik, hiszen akár 8k videók is felvehetők 30 kép/mp-es frissítéssel, 4k-ban pedig akár 120 kép/mp is rendelkezésre áll.
Az R6-nak sincs szégyenkeznivalója, ez a modell 4k-ban 60 kép/mp-et kínál, FullHD-ben pedig 120 kép/mp a plafon.
Mindkét gép támogatja a HDR PQ felvételkészítést, valamint a 4:2:2 10 bites log mentést. Az EOS R5 8k RAW videó mentésére is képes.
A nagy sávszélesség igényű RAW videó miatt az EOS R5-be egy CFexpress foglalat került, amelyet UHS-II SD egészít ki, az EOS R6 esetében pedig dupla UHS-II SD kártya áll rendelkezésre.

A Bluetooth és Wi-Fi vezérlők sem maradtak ki a fényképezőgépekből, az EOS R5 2,4 és 5 GHz-es sávokat is támogat, az EOS R6 a 2,4 GHz-es b/g/n sávokkal dolgozik.

A Canon EOS R5 július végétől kerül kereskedelmi forgalomba, a váz ára 4.500 euró lesz.
A Canon EOS R6 augusztus végétől lesz kapható, az EOS R6 váz 2.700 euróért, az EOS R6 váz és RF 24-105 mm F4-7,1 IS STM objektíves kit 3.060 euróért lesz megvásárolható.

A fényképezőgépeket a Canon Hungária Kft. jóvoltából közelebbről is megnézhettük, tapasztalatainkat bemutató cikkünkben osztjuk meg.

A Canon EOS R5 és R6 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő:
    – EOS R5: 45 Mpixel, 36×24 mm-es “full-frame” CMOS
    – EOS R6: 20,1 Mpixel, 36×24 mm-es “full-frame” CMOS
  • Szenzorstabilizálás: akár 8 Fé hatékonysággal
  • Érzékenység:
    – EOS R5: ISO100-51.200, kiterjeszthető ISO50 és ISO102.400-ra
    – EOS R6: ISO100-102.400, kiterjeszthető ISO50 és ISO204.800-ra
  • Záridő tartomány: 30-1/8000 mp
  • Vakuszinkron idő: 1/200 mp (első elektronikus zárral 1/250 mp)
  • Objektív: RF bajonett, adapterrel EF és EF-S objektívek is használhatók
  • Dual Pixel CMOS AF II, fáziskülönbség és kontraszt alapú (1 pontos AF, kiterjesztett AF terület, arcfelismerés, állat felismerés és témakövetés), 100% lefedettség
  • max. 12 kép/mp sorozat, AF követéssel, redőnyzárral, elektronikus zárral max. 20 kép/mp
  • Kereső:
    – EOS R5: 5,76 millió képpontos OLED elektronikus kereső, 100% lefedettség, 0,76× nagyítás
    – EOS R6: 3,69 millió képpontos OLED elektronikus kereső, 100% lefedettség, 0,76× nagyítás
  • LCD:
    – EOS R5: 3,2″, 2,1 millió képpontos, kihajtható, elforgatható, érintésérzékeny
    – EOS R6: 3″, 1,6 millió képpontos, kihajtható, elforgatható, érintésérzékeny
  • DSLR-nél karcsúbb felépítés
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • több féle RAW formátum támogatása (RAW, tömörített C-RAW, EOS R5-nél DP RAW)
  • Videófelvétel:
    – EOS R5: DCI-8k, 8k UHD, 24, 25, 30 kép/mp, 8k RAW mentési lehetőség, 4:2:2 10 bit Canon log mentési lehetőség, 4k UHD 24, 25, 30, 50, 60, 100 és 120 kép/mp, teljes szenzorszélességgel
    – EOS R6: DCI-4k, 4k UHD, 24, 25, 30, 50 és 60 kép/mp teljes szenzorszélességgel, 4:2:2 10 bit Canon log mentési lehetőség, FullHD max. 120 kép/mp
  • Kártyafoglalatok:
    – EOS R5: 1×CFexpress Type-B és 1× UHS-II SD
    – EOS R6: 2× UHs-II SD
  • LP-E6NH Li-ion akkumulátor (16 Wh teljesítmény, EOS R5: 320 kép, EOS R6 380 kép egy feltöltéssel)
  • beépített Wi-Fi (EOS R5: 2,4 GHz és 5 GHz; EOS R6: 2,4 GHz) és Bluetooth adapterek
  • USB 3.1 Type-C és micro HDMI csatlakozás, fejhallgató és mikrofon aljzatok

Sajtóközlemény:

Canon EOS R5 és EOS R6:
páratlan teljesítmény, végtelen kreativitás

2020. július 9. – A Canon a mai napon hivatalosan is bemutatja az EOS R5 és az EOS R6 teljes képmezős, tükör nélküli fényképezőgépeket, melyek az EOS R rendszer új tagjaiként a jövőorientált RF Mount alapra épülnek. A professzionális felhasználásra szánt EOS R5 45 megapixeles felbontásra képes akár 20 kép/másodperc1 mellett, és az első teljes képmezős, tükör nélküli fényképezőgép, amely 8K RAW belső rögzítést kínál akár 29,97 kép/másodperc mellett, valamint 4K rögzítést akár 120p mellett. Az EOS R6 tökéletes választás a lelkes amatőrök és a tükör nélküli gépekre váltani kívánó professzionális felhasználók számára egyaránt, akik magasabb szintű képességekre vágynak, azaz 20,1-es megapixeles állóképeket kívánnak készíteni 20 kép/másodperc1 mellett, illetve lenyűgöző 4K videofelvételeket 60p mellett, továbbá Full HD felvételeket kívánnak rögzíteni akár 120p mellett. Egyetlen más készülék sem ér az EOS R5-ös és az EOS R6-os készülékek által biztosított gyorsaság és képfelbontás nyomába.

A tükör nélküli professzionális fényképezőgépek újradefiniálása

A következő generációs CMOS érzékelő technológiával kombinált, nagy teljesítményű RF objektívek lehetővé teszik a felhasználók számára a még nagyobb részletességű, az iparágon belüli legnagyobb sebességű képrögzítést. Az EOS R5 és az EOS R6 az elektronikus zárnak köszönhetően hangtalanul képesek felvételeket készíteni 20 kép/másodperc1 mellett, amelyhez teljesen automatikus expozíció (AE) és automatikus fókuszkövetés (AF) társul. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy kivételes minőségben készíthetnek mind állóképeket, mind pedig videofelvételeket bármely környezetben, a felvételeken szereplők megzavarása nélkül. A mechanikus és elektronikus első redőnyzár szintén lehetővé teszi a szupergyors, akár 12 kép/másodperc1 sebességű sorozatfelvétel készítését.

Az EOS sorozaton belül az EOS R5 és az EOS R6 gépek esetében érhető el először az 5-tengelyes, vázba épített képstabilizátor (In-Body Image Stabilisation, IBIS) funkció, amely valamennyi objektív típus használata esetén számos előnyt tartogat a felhasználók számára. A készülékeket úgy tervezték meg, hogy kiválóan alkalmazhatóak legyenek az IS rendszerrel, illetve az RF objektívekkel való együttes felhasználásra. Az érzékelő korrigálja a gépdöntésből (pitch) és a függőleges tengely körüli elforgatásból (yaw) adódó elmozdulásokat, gondoskodik az X-Y tengely mentén történő berázás és az optikai tengely körüli elforgatás kompenzálásáról is. Ez az intelligens stabilizációs rendszer lenyűgöző módon, 8-lépéses2 – ezáltal jelenleg a világ legjobb képstabilizációs funkcióját biztosító2 – stabilizációval segíti a kreativitás újabb szintjeinek elérését, legyen szó akár kézben tartás mellett, vagy akár állvány nélkül készített videofelvételek készítéséről.

Az RF Mount széles átmérője gondoskodik arról, hogy a fény egészen a sarokpontokig bejusson az érzékelőkbe, az érzékelők elmozdulását pedig vázba épített képstabilizátorral ellensúlyozzák. Az RF objektívek 54mm-es átmérője lehetővé tette a nagyobb lencseméret alkalmazását, amely nagyobb mozgási szabadságot biztosít a váz IS rendszere számára, ami azt jelenti, hogy az olyan, képstabilizációval nem rendelkező RF objektívek is, mint az RF 85mm F1.2L USM vagy az RF 28-70mm F2L USM szintén akár 8-lépésig2 terjedő képstabilizációs képességgel rendelkezhetnek. Még az IS funkcióval nem rendelkező objektívek esetében is hasznosnak bizonyulhat az EOS R5 és az EOS R6 fényképezőgépbe beépített képstabilizátor 5-tengelyes korrekciós hatása.

Tökéletes képélesség

Az EOS R5-ös és EOS R6-os fényképezőgépek központi elemét képező DIGIC X processzor technológia – ugyanezen technológia található meg a nagy népszerűségnek örvendő EOS-1D X Mark III készülékben is – egyedülálló szintre emeli a jól ismert, következő generációs Dual Pixel CMOS AF II rendszer felvételi sebességét és megbízhatóságát. A világ leggyorsabb autofókusza mindössze 0,05 másodperces3 teljesítménnyel dolgozik, az EOS R5 pedig -6EV5 expozíciós érték mellett is kitűnően képes fókuszálni, míg az EOS R6 az első EOS fényképezőgép, amely minimális -6,5EV4,5 fényerő melletti autofókusz lehetőséget kínál. A nagy pontosságú autofókusz még gyengén megvilágított, illetve alacsony kontrasztú felvételkészítési körülmények között is hatékonyan működik.

Az iTR AF X AF rendszer mélytanuláson alapuló AI és arc-/szemfelismerő funkciója biztosítja, hogy a felvétel tárgya akkor is élesen látható legyen, ha sekély mélységélesség mellett kiszámíthatatlan mozgást végez. Még ha az érintett személy elfordítja is a fejét egy pillanatra, továbbra is követi a fókuszkövető funkció.

A mélytanulási algoritmusokon alapuló, fejlett fókuszkövetési funkció képes felismerni az emberi arcot és szemet, továbbá ezt most már kiegészíti a macska, kutya és madár felismerési képesség, álló és mozgó helyzetben egyaránt. Az EOS R5 és EOS R6 nagy pontosságú fókuszálási és fókuszkövetési képességekkel rendelkezik, a felvétel tárgyának méretétől, testhelyzetétől, irányától, illetve az arc helyzetétől függetlenül, ezáltal még kiszámíthatatlan mozgást végző alany is magabiztosan fotózható.

Intelligens kapcsolódás

A beépített bluetooth és wifi kapcsolatnak köszönhetően, az EOS R5 (5Ghz wifi8) és az EOS R6 (2.4Ghz wifi8) okostelefonhoz és hálózathoz is könnyen csatlakoztatható, amely által nagy sebességű fájlmegosztás és FTP/FTPS átvitel válik lehetővé. Ez a funkció szintén lehetőséget ad a fényképezőgépek Camera Connect és EOS Utility alkalmazásokon keresztül történő távoli irányítására, amennyiben wifin vagy nagy sebességű USB 3.1 Gen 2 csatlakozás segítségével Windows PC-vel vagy Mac-kel kötik össze azokat. Mivel a tartalomtovábbítás ugyanolyan fontos, mint a kép- vagy videofelvétel rögzítése, az EOS R5 és az EOS R6 gépek automatikusan továbbítják a képfájlokat az eszközről az image.canon felhőplatformra, ahonnan könnyen oszthatók, nyomtathatók vagy továbbíthatók a Google Photos9 vagy Adobe Cloud9 munkafolyamatokhoz.

EOS R5: Kompromisszumok nélkül

Az EOS R5 fényképezőgép példátlan előrelépést testesít meg a tükör nélküli technológián belül, és az eddigi EOS fényképezőgépek6 sorában a legnagyobb képfelbontási képességgel rendelkezik. A DIGIC X processzor, a CMOS érzékelő és az RF objektívek által biztosított előnyök egyesítése hozzájárul a képminőség valamennyi aspektusának fejlesztéséhez, ezáltal biztosítva a 45 megapixel feletti képfelbontást. Akár 100%-os AF-lefedettség7 mintegy 5940 választható autofókusz ponttal, valamint 100-51 200-as ISO érzékenység, amelyeknek köszönhetően még extrém gyenge fényviszonyok mellett is borotvaéles felvételek készíthetők. Az időjárásálló, magnézium ötvözetből készült vázban található dupla kártyanyílás nagy sebességű CFexpress és SD UHS II kártyakapcsolatot tesz lehetővé.

A professzionális felhasználók lenyűgöző 8K 12-bit RAW belső videofelvételeket készíthetnek, az érzékelő teljes szélességének felhasználásával filmszerű hatást elérve, az emberek és állatok esetében folyamatos szem- és arcfelismerő AF-követéssel. Az EOS R5 új mércét állít fel a 4K rögzítéssel dolgozó videókészítők számára. DCI szabvány szerinti (teljes képernyőmezős) 4K felbontással, valamint 4K UHD felvételkészítés akár 120p-s képszámmal (119,88 kép/másodperc) 4:2:2 10-bites minőség mellett, ezáltal lehetővé téve a nagy képfelbontási arányt, és a teljes körű AF-teljesítményt. A legmagasabb 4K minőségre vágyó felhasználók számára rendelkezésre áll a 4K HQ funkció is, amellyel 30p-s képszám mellett is megörökíthetik a legkisebb részleteket is a 8k felvételek esetében alkalmazott belső oversampling funkcióval.
• 8K RAW belső videorögzítés akár 29,97 fps mellett (képkivágás nélkül)
• 8K belső videorögzítés akár 29,97 fps mellett (képkivágás nélkül) 4:2:2 10-bites Canon Log (H.265) vagy 4:2:2 10-bites HDR PQ (H.265) használatával
• 4K belső rögzítés akár 119,88fps mellett (képkivágás nélkül) 4:2:2 10-bites Canon Log (H.265) vagy 4:2:2 10-bites HDR PQ (H.265) használatával
• 4:2:2 10-bites Canon Log vagy 4:2:2 10-bites HDR PQ teljesítmény HDMI használatával 4K 59,94 fps mellett

A felhasználói igények alapján az EOS R5 esetében visszatér a multifunkciós kezelőegység, a 3,2 hüvelykes 2,1 millió képpontos felbontású, kihajtható érintőkijelzővel működő, érintéssel vezérelhető autofókusz funkcióval. A Dual Pixel RAW rendelkezésre állásával, szintén lehetségessé válik a háttér fókusz- és kontrasztpontjainak korrigálása, valamint a portréfelvételek megvilágításának módosítása a rögzítést követően is – ezáltal is kiterjesztve a kreatív megoldások alkalmazását. A 0,5 hüvelyk nagyságú elektronikus kereső (EVF) 120fps-sel frissül, és 5,76 millió képpontos felbontással dolgozik, s ezáltal megdöbbentően valósághű képet mutat az optikai keresőhöz képest.

EOS R6: Sokoldalú kiválóság

Az EOS R6, az EOS R5 fényképezőgéphez hasonlóan, magán viseli az EOS R rendszer lenyűgöző jegyeit, ezáltal lehetővé téve a fotózás szerelmesei számára, hogy állvány nélkül is tűélességű képeket és felvételeket készítsenek. Kategóriaelső gyorsaságával és teljes képmezős minőségével, az EOS R6 egy nagy teljesítményű és sokoldalú fényképezőgép, amely bármely műfaj tekintetében messze felülmúlja a fotózás szerelmeseinek és a haladó fotósoknak az igényeit. A műkedvelő sport- és természetfotósok magabiztosan megörökíthetnek bármilyen jellegű gyors mozgást az akár 20fps1 sebességnek, valamint a mintegy 6072 választható AF-pont által kínált rugalmasságnak köszönhetően, amelyeket kiegészítenek a mélytanuláson alapuló automatikus arc-, szem- és állatfelismerő AF-követési funkciók. A 20,1 megapixeles CMOS érzékelő számos technológiai- és teljesítményjellemző területén hasonlóságot mutat a 100-102.400 automatikus ISO értékkel rendelkező EOS-1D X Mark III eszközzel, ezáltal lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a kedvezőtlen, előnytelen fényviszonyokkal rendelkező körülmények között is, például esküvők és beltéri rendezvények esetén, éles felvételeket készítsenek, a megnövelt rugalmasságnak és a választási lehetőségeknek köszönhetően.

A lenyűgöző álló- és mozgó felvételek iránti megnövekedett igény közepette az innovatív EOS R6 lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy 4K UHD felbontású felvételeket készítsenek akár 60fps mellett, amely 5,1K oversampling (túlmintavételezési) funkció alkalmazásával valósulhat meg. Hihetetlen szép lassított felvételeket készíthet, AF támogatással, Full HD felbontással, akár 119.88fps sebességgel. Videofelvétel közben zebraminta használható az expozíció beállítása érdekében, ez különösen olyan körülmények között jelenthet nagy segítséget, amelyek jellemzően túlexponált felvételeket eredményeznek. A belső felvételekhez használható 8-bites H.264 vagy 10-bites YCbCr 4:2:2 H.265 és a Canon Log alkalmazásával a felhasználók élvezhetik a felvételkészítést követő rugalmasság minden előnyét.

A 0,5 hüvelyk nagyságú, 3,69 millió képpontos felbontású, 120fps maximális sebességgel frissülő EVF minimális késedelmet biztosít, amely ideálisnak számít a sportfotók készítői számára, ugyanis átlátható és érzékletes képet nyújt a fotózott témákról. A 3 hüvelykes, kihajtható, 1,62 millió képpontos LCD képernyő elősegíti a kreatív látószögekből való képrögzítést. A dupla kártyanyílás lehetővé teszi a felhasználók számára 2x SD UHS II kártya behelyezését, majd a két kártyára történő egyidejű felvételrögzítést, miközben lehetőséget nyújt a biztonsági és sebességre vonatkozó igényekből adódó különböző formátumban történő rögzítésre.

Három új EOS kiegészítő bemutatása

LP-E6NH
Az EOS R5 és az EOS R6 fényképezőgépekhez új, hosszabb élettartammal rendelkező akkumulátorokat biztosítanak, amelyek kompatibilisek az összes többi, LP-E6 sorozathoz tartozó akkumulátort használó fényképezőgéppel. Az LP-E6NH felváltja az LP-E6N típusú akkumulátort, 14%-os kapacitásnövekedésének köszönhetően 2130mAh teljesítménnyel rendelkezik, ezáltal hosszabb felvételi időt biztosítva a felhasználók számára, egyúttal megőrizve a korábbi termékekkel és kiegészítőkkel való kompatibilitást.
BG-R10 akkumulátor-markolat
Lehetővé teszi az EOS R5 és az EOS R6 fényképezőgépekkel való hosszabb ideig tartó, zavartalan felvételkészítést. Nagyszerűen alkalmazható esküvőkön, a természetben való fotózáshoz, és kezdő fotósok számára is. Az új akkumulátor-markolat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy két akkuval töltsék a vázat (LP-E6/N/NH). Függőleges tartásban készített felvételek esetén a markolat egyúttal megkönnyíti az eszköz megtartását is.
WFT-R10
Akkumulátor-markolathoz hasonló kiképzésű wifi-s fájl továbbító és 2×2 MIMO antenna a gyorsabb és nagyobb hatótávolságú átvitel érdekében, mely szintén kompatibilis az EOS R5 eszközzel. A WFT-R10 emellett kiterjesztett hálózati feldolgozási képességgel rendelkezik, lehetővé téve az SFTP fájltovábbítást wifin keresztül, valamint gigabites Ethernet csatlakozás révén.

1 Folyamatos, 20 kép/másodperc vagy 12 kép/másodperc sebesség melletti felvétel
Mechanikus zár/ Elektronikus 1. redőnyzár:
Kb. 12fps sebességig AF/AE követéssel. RF objektívek és egyes EF objektívek használata esetén. A kompatibilis objektívek listáját lásd a Canon hivatalos weboldalán. A folyamatos sorozat sebessége 3 fokozatban határozható meg, az akkumulátor típusától, az akkumulátor töltöttségétől, az akkumulátorok számától, a használt objektívtől, a hőmérséklettől, a beépített wifitől (be/ki) függően, valamint attól, hogy használ-e akkumulátor-markolatot és wifi egységet (csak EOS R5), egyenáramú adaptert vagy USB töltőt. A fenti tényezők mellett, a maximális folyamatos sorozat sebessége csökkenhet a zárszerkezettől, a rekesznyílástól, a vakuhasználattól, a vibrációcsökkentéstől, a téma helyzetétől, és a fényerőtől függően (különösen sötét helyeken).
Elektronikus zár:
Kb. 20fps sebességig AF/AE követéssel. Egyes RF/EF objektívekre vonatkozik, ha a rekesznyílás teljesen nyitott állapotban van. A kompatibilis objektívek listáját lásd a Canon hivatalos weboldalán. A folyamatos sorozat sebessége a zársebességtől/záridőtől, a rekesznyílás beállításától, a rekesznyílás helyzetétől folyamatos sorozat közben, a téma helyzetétől, a fényerőtől (különösen homályos körülmények között) és az objektívek típusától függ.
2 A világ legjobb, kb. 8-lépéses képstabilizátora
Valamennyi cserélhető objektívvel rendelkező, digitális fényképezőgépet figyelembe véve; 2020. július 9-I állapot szerint (a Canon kutatása alapján). A CIPA szabvány szerint, 8-lépés az RF 24-105mm F4 L IS USM objektívvel, 105 mm fókusztávolsággal. A vásárlás idejétől függően, az objektív készülékszoftverét frissíteni kell. Az EOS R6 IS-teljesítménye megegyezik az EOS R5 teljesítményével.
3 A világ leggyorsabb AF-fókusz sebessége: 0,05 másodperc
A cserélhető objektívekkel rendelkező, digitális, tükör nélküli fényképezőgépeket figyelembe véve, 35mm-es teljes képmezős ekvivalens képérzékelőkkel, fázis eltérést érzékelő AF funkcióval a képsíkon, és kontraszt-érzékelő AF funkcióval. Az EOS R6 fényképezőgép AF sebessége megegyezik az EOS R, EOS RP és az EOS R5 sebességével. Kereskedelmi forgalomba hozatal: 2020. július 9. (a Canon kutatása alapján). A CIPA iránymutatás szerint mért AF sebesség alapján kiszámítva. (Módosulhat a felvételkészítés körülményeitől és a használt objektívektől függően.) Belső mérési eljárás. [Mérési feltételek]
Fókuszálási fényerő: EV 12 (szobahőmérséklet, ISO 100)
Felvételkészítés módja: M
Használt objektívek: RF24-105mm F4L IS USM (24 mm-es fókuszhossz),
Állókép készítése, zárógomb használatával,
AF eljárás: 1-pontos AF (középső AF pont)
AF működtetés: egy képes AF
4 Az első EOS fényképezőgép, amely minimális (-6,5 EV) fényérték esetén is képes fókuszálni
Az összes cserélhető Canon digitális kamerához való objektívet figyelembe véve. 2020. július 9-i állapot szerint (a Canon kutatás alapján). A Canon szabványa szerint.
5 Állókép készítése esetén, f/1,2-es objektívvel, középső AF pont, egy képes AF, 23°C/73°F hőmérsékleten, ISO100-as érték mellett. A Defocus smoothing bevonattal ellátott RF objektívek kivételével.
6 Az EOS fényképezőgépek esetében eddigi legnagyobb mértékű felbontás
Az összes Canon cserélhető objektívvel rendelkező digitális fényképezőgépet figyelembe véve. 2020. július 9-i állapot szerint (a Canon kutatása alapján). A CIPA szabványok szerint, a Canon által elvégzett tesztelés szerint, ISO 12233 felbontási táblázat alapján.
7 Vízszintes: 100% × függőleges: 100% (kb. max.) AF-terület lefedettség
Arra az esetre vonatkozik, amikor a témát ábrázoló képkockát aktív arc+követési AF eljárással fényképezik RF objektívekkel (kivéve: RF 600mm F11 IS STM/ RF 800mm F11 IS STM és RF konverter), EF objektívekkel (néhány aktuális termék kivételével), EXTENDER EF (III) (attól függően, milyen AF területi eljárást alkalmaznak a főobjektív esetében). Bizonyos helyszínek és témák esetén nem alkalmazható. A kompatibilis objektív listáját, kérjük, tekintse meg a Canon hivatalos weboldalán.
8 A wifi-használat és a kapcsolódó frekvenciák használata egyes országokban vagy régiókban tilalom alá eshet.
9 Ezen funkció használatához a felhasználóknak Google photos vagy Adobe Cloud fiókkal kell rendelkezniük, valamint a használat előtt regisztrálniuk kell az image.canon felületen.