Kipróbáltuk: Canon PowerShot S1 IS teszt

0

Mért értékek

Tesztünk során a következő mérési eredményeket kaptuk: A bekapcsolás pillanatától az élőkép megjelenéséig kártyatípustól függetlenül 3 mp telik el. Ez abszolút értékben nézve átlagos, de ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy a gépben 10x-es zoomobjektív van, amit ki is kell tolni, akkor már kimondottan jó. A bekapcsolás pillanatától számítva az első kép elkészítéséhez 5 mp-re van szükség. Abszolút értékben vizsgálva ez az érték nem túl csábító, de a kompakt gépek között teljesen átlagos, megfelelő. Lejátszás módba bekapcsolva a gépet kártyatípustól függően 3,3-5,1 mp-ig tart az első kép megjelenítése. Ennél bizony láttunk már sokkal gyorsabb gépeket is, bár ez a fotózás szempontjából még nem jelent problémát.

A fókuszálás összességében átlagos sebességű.

A zoom két sebességgel használható, a gyorsabb zoomolás 0,8 mp alatt végigjárja a 38-380 mm-es tartományt, míg a kar kis mértékű eltolásával igen precízen beállítható a kívánt képkivágás.

Két kép elkészítése között (kézi élesságállításkor) 1,7 mp időnek kell eltelnie, ami átlagon felüli jó érték, bár sorozat helyett túlzás lenne ezt használni. Szerencsére a sorozat-mód bekapcsolása egyszerűen, egy gomb megnyomásával történik.

A vaku feltöltése sajnos elég sokáig tart, túlnyomórészt 4-5 mp alatt, de teljes kisütés esetén 9 mp alatt tölti fel a gép a vaku kondenzátorát. Ez a vakus képek gyors egymás utáni készítését sajnos ellehetetleníti.