A nagy rendszervaku teszt

0

Aputure MG-68TL

Az Aputure Magnum MG-68TL a tesztmezőny egyik legkedvezőbb árú modellje. Ennek ellenére nem mondható butának, vagy szűkös szolgáltatás választékúnak, az alacsonyabb ár inkább a kisebb teljesítmény okán vált elérhetővé.

A vaku 24-105mm-es zoomfejjel rendelkezik, amely le-fel dönthető és balra 180 fokkal, jobbra 90 fokkal forgatható el. A villanó 105 mm-es állásban 48-as kulcsszámú, amely érezhetően kisebb, mint a mezőny átlagos 60-as kulcsszáma.

Szolgáltatások terén azonban nincs szégyenkezni valója az Aputure Magnum MG-68TL-nek, hiszen E-TTL mellett 1/128 teljesítményig 1/3 Fé-ig csökkenthető manuális móddal, HSS szinkron móddal, stroboszkópikus vakumóddal és slave móddal is rendelkezik.

Működtetéséhez négy AA méretű elemre vagy akkumulátorra van szükség, vagy akár külső áramforrásra is köthetjük. A vaku rendelkezik szinkron bemenettel is, de a gépre helyezés a régimódi hagyományos szorítócsavaros megoldású.

A kezelés dedikált funkciójú puha gumi alapanyagú gombokkal történik, teljesen egyértelmű módon, így a vakukkal csak most ismerkedők is könnyedén kezelhetik.

A vaku kezelőfelülete

A vaku által adott AF segédfény

A vaku lézeres segédfényt ad, meglehetősenn szokatlan mintában. Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy csak a középső fókuszpontnál lesz valamelyest fedettségünk, szélső fókuszponthoz szinte esélytelen, hogy pont odakerüljön egy pöttynyi lézer.

Az Aputure Magnum MG-68TL ára bruttó 54.000 Ft .

A terméket a AdvesPhototól kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!