A nagy rendszervaku teszt

0

Polaroid PL190

A sokféle terméket kínáló Polaroidtól vakut is vásárolhatunk, nálunk a PL190-es típusú járt, amely színre-szagra ugyanaz, mint a Triopo TR-860EX jelű vakuja.

A vaku zoomfeje 18-180 mm közé állítható, amely jól megközelíti a 200 mm-ig is eljutó csúcsmodelleket, ráadásul nagylátószögű állása komolyabb azokénal.
A vaku teljesítménye specifikáció alapján jó, 180 mm-nél 54-es kulcsszámú.

A szolgáltatások terén a megszokottakat kínáló vaku TTL módban, manuális módban, nagy sebességű szinkron módban és optikai slave módokban (S1 illetve S2) is használható, sőt, rádiós kioldót is tartalmaz, amellyel azonos típusú vakuk oldhatók ki. A csatlakozók között a szinkron bemenetet és az elöl elhelyezett külső áramforrás aljzatát találjuk.

A vaku természetesen rendelkezik kihúzható diffúzorral, valamint terelőlapocskát is, s a szokásos vakutalpon kívül egy diffúzor kupakot is kapunk.

A vaku gombjainak elhelyezése leginkább a Canon 580 EX-ére hasonlít, igaz, itt nincs tárcsa, szerepét azonban négy irányú navigáló gombok és egy középső Set gomb veszi át.

A vaku kezelőfelülete

A vaku által adott AF segédfény

A Polaroid vakuja az Aputure Magnum MG-86TL vakuval megegyező AF segédfényt kínál, amelyről itt is el kell mondjuk, hogy csak a középső fókuszpont használatakor lesz hatékony.
A vaku egyszerű csavaros szorítóval rögzíthető a fényképezőgépre.

A Polaroid Pl190 vakuért 56.000 Ft-ot kell fizetnünk.

A terméket a Pálvölgyi Digital Budapesttől kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!