A nagy rendszervaku teszt

0

Phottix Mitros

A Phottix Mitros TTL nevű vakuja szintén inkább az 580 EX II-es Canon vakuval vehető pariba, vagy persze akár a Nikon SB-910-zel. A többféle rendszerhez is kapható vaku feje 24-105mm gyújtótávolságra képes beállni, kulcsszáma 105 mm-nél 58-as.

A vaku egyébként szinte mindent tud a rádiós kioldáson kívül, támogatja a HSS módot, képes stroboszkópikus vakuzásra is, használható Slave módban is, de akár E-TTL Masterként is funkcionálhat. S van itt még plusz is, amit ritkán kapunk. Ilyen a kiegészítő diffúzor kupak, no és az LCD-n az akkumulátor töltöttség visszajelzés.

A vaku táplálható külső áramforrásról is, van szinkronbemenete, lehet firmware-t frissíteni USB-n keresztül.

Kezelésben nem akar nagyon hasonlítani egyetlen gyári modellre sem, bár nagy a hasonlóság az 580-as Canon szériával, mégsem ugyanaz a rendszer. A dedikált gombok segítségével könnyen és gyorsan kezelhető a vaku, a szükséges beállítások hamar elvégezhetők.

A vaku kezelőfelülete

A vaku által adott AF segédfény

Érdekes viszont, hogy a Canon változat AF segédfénye pontosan úgy néz ki, mint a Canon 600EX segédfénye. Ezt sikerült tökéletesen lemásolniuk, ahogy a gyorsszorítós rögzítést is.

A Phottix Mitros TTL vaku ára bruttó 90.000 Ft.

A terméket a Triponttól kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!