A nagy rendszervaku teszt

0

Meike MK600

A Meike MK600 inkább a korábbi Canon 580EX-szel volna összevethető, hiszen zoomfeje 24-105 mm-re állítható be, s maximális kulcsszáma 60-as, azaz nagyon közeli az 580-aséhoz.

Az egyszerű felépítésű vaku természetesen – mint minden tesztmodellünk – forgatható és dönthető fejű, s rendelkezik kihúzható diffúzorral és terelőlapocskával is.
Az E-TTL és manuális rendszerű működésen túl stoboszkópikus vakuvillantás is elérhető, valamint optikai slave mód is használható.

Az 580EX II-höz hasonlóan a Meike MK600 is táplálható külső áramforrásról, s ez is rendelkezik szinkron bemenettel. Gépre rögzítése gyorsszorítóval történik, ahogy az 580EX II-é is.

A vaku kezelőfelülete

A vaku által adott AF segédfény

A Canon 580EX-szel való összevetés egyébként nem csak a zoomfej és teljesítmény miatt, de a kezelőszervek miatt is kézenfekvő, hiszen a Meike MK600 LCD-je és gombjai szinte teljes mértékben a Canon Speedlite 580EX II-t idézi.
Az AF segédfény azonban már más rendszerű, itt lézeres megoldást találunk, ráadásul a jobbik fajtából, ugyanis átlós vonalkákból álló mintát rajzol a vaku a témára, amely hatékonyan könnyíti meg az élességállítást.

A Meike MK600-at 100.000 Ft-ért vásárolhatjuk meg.

A terméket a AdvesPhototól kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!