A nagy rendszervaku teszt

0

Nissin Di700

A Nissinnel először a 2006-os Photokinán találkoztunk. Az azóta eltelt jópár év során Magyarországra is sikerült bejutnia a kínai gyártónak. A Nissin Di700 a kínálat egyik komolyabb tagja. A Canon, Nikon és Sony rendszerhez is kapható villanó feje specifikáció szerint 24-200mm gyújtótávolságra képes beállni, kulcsszáma 105 mm-nél 48-as, 200 mm-nél 54-es.

A vaku tudását tekintve okosnak mondható, hiszen E-TTL módon kívül képes az E-TTL Master és Slave működésre, valamint a nagy sebességű vakuszinkronra. Manuális módban 1/128-ig mehetünk le, igaz, csak 1 Fé lépésekben. Stroboszkópikus vakuzásra viszont nem képes.

A vaku táplálható külső áramforrásról is, van szinkronbemenete is.

Kezelésben teljesen extravagáns. Igen egyszerű felületű, csak a főkapcsoló, egy tárcsa és egy gomb található rajta, amely az üzemmódok váltására illetve a teljesítmény beállítására szolgál. Sajnos a túlzott egyszerűség rovására írható fel az is, hogy a zoomfej itt csak auomatikusan állítható, azaz pl. az objektív gyújtótávolságának változtatásával, vagy a fényképezőgép vaku menüjéből, de a vakuról közvetlenül nem. Emiatt megfelelő objektív hiányában 200 mm-es állásban nem is tudtuk kipróbálni a vakut.

A vaku kezelőfelülete

A vaku által adott AF segédfény

Segédfény tekintetében a Nissin Di700 volt a leggyengébb a csapatból. Nem csupán formáját tekintve túl egyszerű ez az AF segédfény, de fényereje is gyengécske.
A vaku gépre fogatása egyszerű szorítógyűrűs megoldással történik.

A Nissin Di700 vaku 62.000 Ft-ért vásárolható meg.

A terméket a Optiform Bt.-től kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!