A legjobb tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek 2021-ben, 2022-re

0

Idén is áttekintjük a tükörreflexes és tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek piacát abból a célból, hogy segítséget nyújtsunk azok számára, akik most szeretnének feljebb lépni egy kompakt ultrazoomról, esetleg egy okostelefonról.

Jelen cikkünkben elsőként a jelenleg kapható DSLR (tükörreflexes) gépeket tekintjük, a MILC (tükör nélküli) szegmensről egy következő cikkünkben számolunk be.
Elöljáróban azért azt mindenképpen érdemes tudni, hogy bár a tükörreflexesek már kihalófélben lévő modellek, még jópár évig kaphatóak lesznek hozzájuk objektívek, ráadásul sok esetben kedvezőbb áron, mint a tükör nélküliekhez – jóllehet, néhány régebbi objektív szintén kifutó termék. Ugyanakkor képességekben – különös tekintettel a fókuszálás szabadságára – már most elmaradnak a MILC-ektől. Míg egy DSLR gép esetében csak a képmező egy szűkebb, középső területén belülre tudunk fókuszmezőt beállítani, a MILC-ek szinte kivétel nélkül a teljes képterületen kínálnak fókuszálási lehetőséget. A dologhoz azért hozzátartozik, hogy a Canon középkategóriás APS-C (három számjegyű) és az összes full-frame szenzoros, valamint a Nikon újabb full-frame szenzoros (D6, D780) tükörreflexes fényképezőgépeinél is elérhető a teljes képmezős fókuszterület abban az esetben, ha LiveView élőképes módra váltunk. Csak ilyenkor nem használhatjuk a keresőt, csupán a hátsó LCD-t vehetjük igénybe a képek komponálására, ami a gép kényelmes és stabil tartásának is tulajdonképpen gátat szab (előre nyújtott kézzel, szemünkkel egy 40-50 cm-re lévő LCD-re fókuszálva nem tudjuk olyan stabilan tartani a gépet, mint ha keresőbe néznénk és a gépet a homlokunknak tudjuk támasztani).

Azt sem feltétlenül szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a tükör nélküli fényképezőgépek újabb generációi már arra is kínálnak lehetőséget, hogy emberek, vagy akár állatok (kutya, macska, madár) szemét felismerje és arra fókuszáljon az automatikus élességállítás során, sőt, a témakövetéssel a fókuszban tartás is megoldott. A mesterséges intelligenciával támogatott fókuszrendszerek pedig még tovább fognak fejlődni (egyes gépekhez már most megjelentek olyan firmware frissítések, amelyek az említett témafelismerést pl. járművel, vagy repülőgépek felismerésével bővíti).
Technológiailag tehát a MILC-ek előrébb járnak, ugyanakkor a hagyományosnak számító fotózási technikák kielégítésére a tükörreflexesek is alkalmasak.


DSLR Fényképezőgépek kezdőknek

A belépőszinten a Canon és a Nikon szerepelteti magát, bár egyre kevesebb gépet kínálnak, ez a szegmens szép lassan áttolódik a tükör nélküliek közé.

Canon EOS 2000D

A Canon még 2018-ban adta ki a drasztikusan alacsony áron megjelent EOS 4000D-t, és az EOS 1300D utódjául szolgáló EOS 2000D-t, amely egy kicsit több szolgáltatást kínál, mint a 4000D és felbontásában is nagyobb. Jelenleg már a 4000D kifutott, nemigen kapható, így csak a 2000D szolgál a Canon legolcsóbb tükörreflexes fényképezőgépéül.

A 24 Mpixeles fényképezőgép a kezdők igényeit elégíti ki, a kicsi és könnyű DSLR ma már viccesen hangzó 3 kép/mp-es sorozatsebességre, Full HD videofelvételre képes, de legalább a beépített Wi-Fi adapternek köszönhetően az okostelefonnal való távkioldásra és a képek vezeték nélküli áttöltésére is van mód. Persze ha nem sportfotózni szeretnénk, akkor a 3 kép/mp-es sorozat sem fog gondot okozni, akár egy családi eseményen, akár kiránduláson fényképezünk, de ha a természet szépségeit szeretnénk megörökíteni, arra is elég lehet egy ilyen egyszerű DSLR.
A gép előképes (LiveView) üzemmódot is kínál, ez esetben a hátsó LCD-n a képmező bármely részét kinagyítva precíz kézi élességállítást is végezhetünk (az autofókusz ez esetben is elérhető, de elég lassúcska).

A Canon EOS 2000D 18-55mm f/3,5-5,6 III objektívvel együtt bruttó 160e Ft környékén, az EOS 2000D az optikai stabilizátorral ellátott 18-55mm f/3,5-5,6 IS II objektívvel bruttó 160-185 eFt közötti áron vásárolható meg. Csak a váz maga 135-145e Ft.

Bajonett: Canon EF-S
Részletes infó: EOS 2000D bejelentés
Teszt: EOS 2000D teszt
Tulajdonságok: 24 Mpixeles felbontású APS-C szenzor | 3″ LCD | 9 fókuszpont | Full HD videó | 3 kép/mp sorozat | beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód

Canon EOS 250D

2019-ben jelent meg az apócska méretű Canon EOS 250D, amely képességeiben az EOS 2000D fölé mutat. Jóllehet, APS-C méretű képérzékelője szintén 24 Mpixel felbontású, sorozat sebességben már 5 kép/mp-re, videózásnál pedig 4k UltraHD felbontásra is képes. Ráadásul ez a gép már LiveView élőképes módban is gyors automatikus élességállítást kínál, akár arcfelismeréssel, automatikusan a szemre fókuszálva, így valamelyest felveszi a versenyt a tükör nélküli belépőszintű gépekkel is.
Hátsó LCD-je kihajtható és elforgatható, így élőképes módban földfelszínhez közeli, fejünk fölüli fotókat is könnyedén készíthetünk, de a virágok közeli fotózásánál is segítség lehet a kinyitott kijelző, amelyen akár 10×-es nagyítású képen is állíthatunk kézzel élességet a tökéletes fókuszért.
Beépített Wi-Fi vezérlője okostelefonról való vezérlést, illetve a képek gyors áttöltését is lehetővé teszi.

A Canon EOS 250D váz 220 ezer Ft-ért, a váz + az EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III objektív 245e Ft-ért, míg az optikailag stabilizált EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS STM objektívvel 230 eFt környékén vásárolhatjuk meg.

Bajonett: Canon EF-S
Részletes infó: EOS 250D bejelentés
Tulajdonságok: 24 Mpixeles felbontású APS-C szenzor | 3″ kihajtható, elforgatható LCD | 9 fókuszpont | Ultra HD videó | 5 kép/mp sorozat | beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód gyors fókusszal és arc/szemérzékeléssel

Nikon D3500

Belépőszintről lévén szó, itt sem érhető még el az Ultra HD felbontású videórögzítés, sőt, a Nikon ezen gépébe Wi-Fi vezérlőt se épített, így az okostelefonról való vezérlésről is le kell mondanunk. Bluetooth segítségével viszont a képeinket áttölthetjük telefonra, hogy azokat gyorsan megosszuk a világhálón.
Ez a tükörreflexes gép jó beugró lehet a DSLR-ek világába, a D3500 az egyik legolcsóbb tükrös gép, azonban ez sem sokáig érhető el, valószínűleg 2022-ben ki fog kopni a piacról (pusztán a váz maga már most se nagyon érhető el, csak objektívvel együtt tudjuk megvásárolni).

A Nikon D3500-at Nikkor DX 18-55mm f/3,5-5,6 AF-P objektívvel együtt bruttó 190e Ft-ért kapjuk meg, ami még szűken befér a 200 ezres limitbe, viszont ha a nagyobb átfogású Nikkor DX 18-140mm f/3,5-5,6 G ED VR stabilizált objektívet választjuk, akkor a készlet ára 240 ezer Ft lesz.

Bajonett: Nikon F
Részletes infó: Nikon D3500 bejelentés
Teszt: Nikon D3400 teszt
Tulajdonságok: 24 Mpixeles APS-C szenzor | 3″ LCD | 11 fókuszpont | Full HD videó | 5 kép/mp sorozat | SnapBridge Bluetooth képáttöltés | LiveView mód


DSLR fényképezőgépek amatőröknek és haladóknak

Bővebb kínálat található a középkategóriában, itt ráadásul már a Pentax gépekkel is találkozhatunk. Ebben a kategóriában már a nagy felbontású videózás mellett olyan extra lehetőségek is elérhetők, mint HDR fotózás, villódzó fényekben történő fotózás segítése, vagy épp a gépen belüli RAW formátum konvertálása, illetve különféle képi effektek használata.

Canon EOS 850D

A három számjegyű kategóriában az alsó-közép kategóriás gépét kínálja a Canon. A gyártó legfiatalabb, 2020-ban megjelent EOS 850D gépe szintén 24 Mpixel felbontású APS-C képérzékelőt használ, fókuszrendszere azonban az egyik legkomolyabb a Canon APS-C szenzoros gépei között, hiszen 45 fókuszpontot kínál. A sorozatfelvétel készítés sebességét 7 kép/mp-re gyorsították, ami villódzó fényeknél is csúcsfényerőre időzített exponálással is kombinálható. Videofelvétel 4k UltraHD felbontásban is készíthető, a LiveView élőkép módban pedig szintén gyors fókusz használható a Dual Pixel AF-nek köszönhetően, amely fázis-különbség alapú élességállításával mozgó rovarok élőképes makrózásánál is sokat segíthet. A vakupapucs középpontos érintkezőjű eszközöket is fogad, így vezeték nélküli vakukioldásra is van lehetőség, ami gyönyörűen világított portréknál hasznos, de akár az előbb említett makrózásnál is jól jöhet.
A könnyű kezelhetőséget dupla vezérlőtárcsa teszi lehetővé, a fej fölüli és földfelszínhez közeli fotózás kényelmét pedig a kihajtható és elforgatható LCD kínálja.

A Canon EOS 850D váz 290 ezer Ft-ért, a vázat és a stabilizált 18-55mm f/3,5-5,6 IS STM objektívet tartalmazó kit 340 ezer Ft-ért, míg a váz és a nagyobb átfogású, stabilizált EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM objektív együtt 420 ezer Ft-ért érhető el.

Bajonett: Canon EF-S
Részletes infó: Canon EOS 850D bejelentés
Tulajdonságok: 24 Mpixeles felbontású APS-C szenzor | 3″-os érintésérzékeny, kihajtható és elforgatható LCD | 45 keresztszenzoros fókuszpont | Ultra HD videó | 7 kép/mp sorozat | beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód Dual Pixel AF-fel | dupla vezérlőtárcsa | időzített sorozat, villódzás mentesítés

Canon EOS 90D

A Canon jelenlegi legkomolyabb APS-C szenzoros tükörreflexes gépe az EOS 90D, a 2019-ben megjelent gép a felső-középkategória tagjaként indul hadba a fotósok kegyeiért, mint legnagyobb felbontású, 32,5 Mpixeles APS-C szenzoros DSLR. Az EOS 90D-be olyan finomságok is kerültek, mint 1/16000 mp-es elektronikus zár, külön fókusz kar a gyors fókuszpont váltásért, időzített sorozat és time-lapse videó, fókusz sorozat valamint HDR fotózás. Fejlett képességei révén a haladó amatőr fotósok sem érezhetik korlátozva magukat, gyors fókusza és sorozat módja még sportfotózásra is alkalmassá teszi, de a portrézás, tájképezés, természetfotózás sem áll messze tőle.

Az EOS 90D, mint a Canon legfejlettebb APS-C szenzoros gépe persze nem olcsó. A vázért bruttó 430 ezer Ft-ot kérnek, 18-55mm-es stabilizált kitobjektívvel együtt pedig 40 ezer Ft-tal kell többet fizetnünk (470 ezer Ft-ot).

Bajonett: Canon EF-S
Részletes infó: Canon EOS 90D bejelentés
Teszt: EOS 90D teszt
Tulajdonságok: 32,5 Mpixeles felbontású APS-C szenzor | 3″-os érintésérzékeny, kihajtható és elforgatható LCD | 45 keresztszenzoros fókuszpont | Ultra HD videó | slow-motion és time-lapse videók | max. 10-11 kép/mp sorozat | beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód Dual Pixel AF-fel | felső státusz LCD | dupla vezérlőtárcsa | időzített sorozat | fókusz sorozat | villódzás mentesítés

Canon EOS 6D Mark II

Bár akár profi jellegű fotózásra is használhatjuk az EOS 6D 2017-ben megjelent második kiadását, a besorolását tekintve a haladó kategóriában kell megemlítenünk ezt a full-frame szenzoros gépet. Az 5D szériánál jóval kedvezőbb áron beszerezhető 6D Mark II szolgáltatásaiban semmi szégyenkezni valója nincs, de felbontása is remek. A 26 Mpixeles gép támogatja az élőképes fotózást Dual Pixel AF-fel, a Full HD videofelvételt, az okostelefonról való vezérlést, az időzített sorozatot, a kezelését pedig a dupla vezérlőtárcsa és az érintésérzékeny LCD is megkönnyíti. Remek képminőségének köszönhetően kiállítási anyagokhoz, esküvőkhöz, portrékhoz is remekül használható, igazi mindenes gép, a full-frame gépek között igen kedvező áron.

A Canon EOS 6D Mark II váz ára bruttó 480-490 ezer Ft, objektívet pedig külön kell vásárolnunk hozzá, hiszen kitet már nem forgalmaz a Canon.

Bajonett: Canon EF
Részletes infó: Canon EOS 6D Mark II bejelentés
Teszt: EOS 6D Mark II teszt
Tulajdonságok: 26 Mpixeles felbontású full-frame szenzor | 3″-os érintésérzékeny, kihajtható és elforgatható LCD | időjárásálló szigetelés | 45 keresztszenzoros fókuszpont | Full HD videó | max. 6,5 kép/mp sorozat | beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód Dual Pixel AF-fel | felső státusz LCD | dupla vezérlőtárcsa | időzített sorozat | villódzás mentesítés | HDR fotó

Nikon D5600

A belépőszinthez képest kicsit már komolyabb a D5600 modell, amely szintén 24 Mpixeles felbontású APS-C méretű CMOS szenzorral dolgozik, LCD-je viszont kihajtható és elforgatható, így a legtöbb esetben kényelmesen használhatjuk az élőkép módját is, legyen szó akár egy szép makrófotóról, akár egy különleges perspektívát mutató, földfelszín közeli portréról. Sorozat sebessége átlagos, videókat pedig max. Full HD felbontásban képes rögzíteni, ahogy time-lapse videót is ilyen felbontásban készít. Beépített Wi-Fi adapterének köszönhetően okostelefonról is vezérelhetjük, így távolról is könnyedén exponálhatunk.
Érdemes lehet tudni, hogy ez egy 2016-ban megjelent gép, amelynek azóta sem érkezett frissítése, így nagy valószínűséggel az utolsó APS-C szenzoros alsó-közép kategóriás Nikon tükörreflexes gép, ami pár éven belül ki fog futni a piacról.

A Nikon D5600 váz ára bruttó 220 ezer Ft, Nikkor DX 18-55mm f/3,5-5,6 AF-P objektívvel együtt 245 ezer Ft-ért vásárolható meg, míg a Nikkor DX 18-140mm f/3,5-5,6 G ED VR stabilizált objektívet tartalmazó kit ára 310 ezert Ft.

Bajonett: Nikon F
Részletes infó: Nikon D5600 bejelentés
Tulajdonságok: 24 Mpixeles APS-C szenzor | 3,2″ kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny LCD | 39 fókuszpont, ebből 9 keresztszenzoros | Full HD videó | 5 kép/mp sorozat | beépített Wi-Fi és Bluetooth modulok | LiveView mód

Nikon D7500

A legkomolyabb APS-C szenzoros DSLR a Nikon kínálatában, ami a haladó amatőröknek készült. Visszafogott, 21 Mpixeles felbontásának köszönhetően nagy érzékenységen is alacsony képzajt kínál, sorozat sebessége remek, videókat akár Ultra HD felbontásban is képes menteni. A kényelmes kezelést dupla vezérlőtárcsa és érintésérzékeny, fel-le dönthető LCD is elősegíti. A szolgáltatásai között time-lapse videofelvételt, HDR fotózást, villódzásmentesített felvétel készítést, automatikus AF kalibrálást és az optikai hibák szoftveres korrekcióját is megtaláljuk.

A 2019-ben debütált Nikon D7500 váz ára 370 ezer Ft, 18-140mm-es objektívvel együtt bruttó 450 ezer Ft.

Bajonett: Nikon F
Részletes infó: Nikon D7500 bejelentés
Teszt: Nikon D7500 teszt
Tulajdonságok: 21 Mpixeles aluláteresztő szűrő nélküli APS-C szenzor | 3,2″-os, fel-le dönthető érintésérzékeny LCD | időjárásálló szigetelés | 51 fókuszpont, ebből 15 keresztszenzoros | Ultra HD videó | 1-8 kép/mp sorozat | beépített Wi-Fi és Bluetooth adapterek | LiveView mód | felső státusz LCD


Felső kategóriás, profi DSLR-ek

Határ a csillagos ég, mondhatnánk ebben a kategóriában, s valóban, lehet kezdeni a Canon 5D Mark IV-gyel, a Nikon D850-nel és juthatunk el egészen az 1Dx, illetve D6 szériáig. A profik igényeinek kielégítését célzó felső kategóriás modellek között még bőséges a választék, de fejlesztés már itt sincs, az új modellek a tükör nélküliek világában jelennek meg.

Canon EOS 5D Mark IV

Az igen közkedvelt Canon profi full-frame szenzoros váza, amely még 2016-ban, azaz öt éve jelent meg. Árát ennek ellenére elég jól tartja, sőt pár éve még olcsóbb is volt, mint manapság. A 30 Mpixeles gép kiváló képminőséget kínál, masszív, strapabíró zárszerkezettel rendelkezik. Bár LCD-je nem dönthető, a gép a legtöbb helyzetben kiválóan használható. Bőséges szolgáltatás választéka, Cinema 4k és Ultra HD videofelvételi képessége a legkülönlegesebb felhasználásokra is alkalmassá teszi.

A Canon EOS 5D Mark IV váz ára bruttó 1,1 millió Ft.

Bajonett: Canon EF
Részletes infó: Canon EOS 5D Mark IV bejelentés
Teszt: EOS 5D Mark IV teszt
Tulajdonságok: 30 Mpixeles full-frame CMOS szenzor | 3,2″-os érintésérzékeny, fixen beépített LCD | időjárásálló szigetelés | 61 mezős fókuszrendszer, ebből 41 keresztszenzoros | 4k és UltraHD videó | max. 7 kép/mp sorozat | beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód Dual Pixel AF-fel | felső státusz LCD | dupla vezérlőtárcsa | háttérvilágítású gombok | időzített sorozat | villódzás mentesítés | HDR fotó | dupla kártyafoglalat

Nikon D780

A 2020-ban megjelent D780 a belépő kategóriás D750 utódmodellje, azonban képességeiben bőven lehagyta az elődjét. Gyakorlatilag a D7500 full-frame szenzoros változatának tekinthető, megspékelve néhány plusz szolgáltatással, mint az N-log mentése, a videofelvételek gradálásának megkönnyítéséhez. A két kártyafoglalat segítségével megnövelt adatbiztonság mellett fotózhatunk. 24 Mpixeles felbontásával, 150 ezer expozícióra tervezett zárszerkezetével valamint a dupla kártyafoglalatával ténylegesen a profi felhasználás sincs távol tőle.

A Nikon D780 váz ára 790 ezer Ft, 24-120 mm f/4 VR objektívvel együtt bruttó 940 ezer Ft.

Bajonett: Nikon F
Részletes infó: Nikon D780 bejelentés
Teszt: Nikon D780 teszt
Tulajdonságok: 24 Mpixeles full-frame BSI-CMOS szenzor | 3,2″-os, fel-le dönthető éritésérzékeny LCD | 150 ezer expozícióra tervezett zár | időjárásálló szigetelés | 51 fókuszpont, ebből 15 keresztszenzoros | Ultra HD videó, N-Log mentés | 7 kép/mp sorozat vagy max. 12 kép/mp LiveView módban| beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód gyors fókusszal | dupla kártyafoglalat | felső státusz LCD | fókusz léptetés, HDR fotózás

Nikon D850

Szintén „nem mai csirke” a Nikon D850-es (gyakorlatilag ugyanolyan idős, mint a Canon 5D Mark IV, csupán egy év különbséggel jelentek meg), amely a tükörreflexeseknél kitartó nikonos profi fotósok egyik kedvenc váza. Kiváló képminőségét 45 Mpixeles CMOS szenzorának köszönheti, a kevlár erősítésű zárszerkezete szinte elnyűhetetlen, hiszen 200 ezer expozícióra tervezték. Fókuszrendszere is az egyik legfejlettebb, LCD-je pedig fel- és lehajtható, érintésérzékeny. Profi videózásra is alkalmas, ehhez mikrofon bemenetet és fejhallgató kimenetet is kínál. Könnyű kezeléséhez fókusz kart, dupla vezérlőtárcsát, érintésérzékeny LCD-t, valamint háttérvilágítással ellátott gombokat is kínál a D850.

A Nikon D850 váz ára kicsivel több, mint 1 millió Ft.

Bajonett: Nikon F
Részletes infó: Nikon D850 bejelentés
Teszt: Nikon D850 teszt
Tulajdonságok: 45 Mpixeles full-frame CMOS szenzor | 3,2″-os, fel-le dönthető érintésérzékeny LCD | 200 ezer expozícióra tervezett zár | időjárásálló szigetelés | 153 fókuszpont, ebből 99 keresztszenzoros | Ultra HD videó | 9 kép/mp sorozat | elektronikus zár | beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód | felső státusz LCD | dupla vezérlőtárcsa | villódzás mentesítés | HDR fotó | dupla kártyafoglalat


Tükörreflexesek profi sportfotósoknak

A Canon és a Nikon kínálatában továbbra is elérhetők a profi sportfotósoknak szánt modellek, amelyek 2020-ban jelentek meg. Bár ezek igen komoly gépek és nehéz föléjük licitálni, a tükör nélküli szegmensben már nagyobb felbontással, illetve a mesterséges intelligenciával támogatva már okosabb fókuszrendszerrel jelentek meg a 2021-es modellek, így aki a legjobb gépre vágyik, már ne itt a DSLR-ek között keresgéljen. Aki azonban nem akar még a tükör nélküli világba fejest ugrani, mert sokkal jobban kezelhetőnek érzi az optikai keresős, tükörcsapkodós modelleket, azoknak itt van a két jelenlegi csúcsmodell:

Canon EOS-1D X Mark III

A Canon csúcskategóriás sportfotós gépe 20 Mpixeles felbontást kínál, sorozat sebessége redőnyzárral 16 kép/mp, élőképes módban elektronikus zárral 20 kép/mp is lehet. A fókuszrendszere 191 fükuszmezőből áll, amelyből 155 keresztszenzoros. Strapabíró zárszerkezetét 500.000 expozícióra méretezték, így para nélkül ráhasalhatunk az expógombra sorozat módban is.
Aki pedig videózásra is szeretné használni: az EOS-1D X Mark III 5,5k felbontású RAW videót is képes menteni, de természetesen elérhető a DCI-4k és a 4k UltraHD felbontás is, akár 60 kép/mp-cel, H.264 vagy H.265 tömörítésel.

A Canon EOS-1D X Mark III váz ára bruttó 2,8 millió Ft.

Bajonett: Canon EF
Részletes infó: Canon EOS-1D X Mark III bejelentés
Teszt: Testközelből: Canon EOS-1D X Mark III
Tulajdonságok: 20 Mpixeles full-frame CMOS szenzor | 3,2″-os érintésérzékeny, fixen beépített LCD | időjárásálló szigetelés | 191 mezős fókuszrendszer, ebből 155 keresztszenzoros | 5,5k RAW, valamint DCI-4k és 4k UltraHD videók, max. 60 kép/mp | 16 kép/mp sorozat redőnyzárral, 20 kép/mp LiveView módban elektronikus zárral | LiveView mód Dual Pixel AF-fel | beépített Wi-Fi adapter | felső és hátsó státusz LCD-k | dupla vezérlőtárcsa | háttérvilágítású gombok | időzített sorozat | villódzás mentesítés | HDR fotó | dupla CFexpress kártyafoglalat

Nikon D6

A Nikon zászlóshajója szintén 20 Mpixeles felbontást kínál, fókuszrendszere 105 keresztszenzoros érzékelőt használ. Sorozat sebessége 14,5 kép/mp, amely optikai keresővel és LiveView módban is elérhető. Videózni 4k UltraHD felbontásban lehetséges, max. 30 kép/mp képfrissítéssel. 400 ezer expozícióra tervezett zárszerkezete megbízhatóságot ad, robusztus felépítése és háttérvilágításos gombjai pedig a gond nélküli fotózás lehetőségét kínálják.

A Nikon D6 váz 2,6 millió Ft.

Bajonett: Nikon F
Részletes infó: Nikon D6 bejelentés
Teszt: Nikon D6 teszt
Tulajdonságok: 20 Mpixeles full-frame CMOS szenzor | 3,2″-os, fixen beépített LCD | 400 ezer expozícióra tervezett zár | időjárásálló szigetelés | 105 mezős fókuszrendszer | 4k Ultra HD videó 30 kép/mp-cel | max. 14,5 kép/mp sorozat sebesség | elektronikus zár | beépített Wi-Fi adapter | LiveView mód | felső és hátsó státusz LCD | dupla vezérlőtárcsa | villódzás mentesítés | HDR fotó | dupla kártyafoglalat (XQD, CFexpress)